Generalforsamling

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling
21. oktober kl. 20.30
i vedbæk klubhus


Kære alle,
 
FC Rudersdal er en ambitiøs klub, som er i konstant udvikling. På 5 år er vi gået fra at være to splittede fodboldklubber, som kæmpede om ressourcer og medlemmer til en samlet klub med en betragtelig økonomi, som arrangerer store stævner og diverse arrangementer, samtidig med at tilbuddet til spillerne bliver forbedret hvert år.
 
Vores ambitioner medfører, at FC Rudersdals bestyrelse ønsker at ændre klubbens vedtægter på to centrale områder – Udvidelse af det sportslige tilbud og sikring af klubbens økonomiske fremtid.
 
Udvidelse af det sportslige tilbud
Vi ønsker, at alle i nærområdet har mulighed for at dyrke deres sport og derigennem få et bedre velvære, sundere livsstil og gode sociale relationer. Derfor har vi igennem længere tid – og vil fortsætte med – at arbejde med at øge antallet af medlemmer i FC Rudersdal og tilpasse FC Rudersdals tilbud til et bredt publikum.
 
Desværre er fodbold ikke for alle, hvorfor FC Rudersdals bestyrelse nu ønsker, at FC Rudersdal kan indgå i en større sammenhæng med andre sportsgrene igennem en paraplyforeningsstruktur. Bestyrelsen indstiller således, at FC Rudersdal vedtægter tilpasses i overensstemmelse hermed. De nye vedtægter er baseret på DGI’s standard for denne type struktur. Bestyrelsen har diskuteret to mulige strukturer.
 
En forening – flere sportsgrene
Første mulighed er, at man har en forening, hvor flere sportsgrene indgår. Dette har den fordel, at man har en fælles bestyrelse, en fælles økonomi osv. Hvorimod ulemperne er, at de forskellige sportsgrene ultimativt deler økonomi, frivillige kræfter osv.
 
En forening per sportsgren
FC Rudersdal har valgt at gå videre med en struktur, hvor hver sportsgren vil være en selvstændig forening, som blot har en ”hoved-forening” over sig. Dette har den fordel, at foreningerne har en karakter af søsterforeninger, hvor man kan drage fordel af hinanden i det omfang man ønsker, men er individuelle foreninger med selvstændige regnskaber, så der hæftes ikke på tværs.
 
Således vil påvirkningen af den nye struktur være yderst begrænset for FC Rudersdal. Bestyrelsen og dennes struktur vil være uændret. Kontingentet vil være uændret og FC Rudersdals medlemmer vil kun opleve positive sideeffekter. FC Rudersdals bestyrelse anbefaler denne struktur enstemmigt.
 
Moder-foreningen vil blive navngivet FCR, og FC Rudersdal (fodbold) vil altid have en overvægt af bestyrelsesmedlemmer samt bestyrelsesformanden i FCR.
 
Derudover opdateres flere af vedtægterne for at være tidssvarende.
 
Sikring af klubbens økonomiske fremtid
FC Rudersdals bestyrelse har besluttet at etablere en investeringsfond med det formål at understøtte driften i FC Rudersdal, samt at yde tilskud til diverse sociale formål i og uden for FC Rudersdal. 
 
Investeringsfonden modtager kapital i form af gaver og donationer til klubben, såfremt dette ønskes af gavegiveren/donoren. Derudover kan FC Rudersdals bestyrelse på den ordinære generalforsamling stille forslag om at indskyde midler til Investeringsfonden, dog alene begrænset til et beløb svarende til årets resultat. Ydermere, Vedbæks Venner har doneret et større beløb til FC Rudersdal, som kan indgå som startkapital i fonden. 
 
Investeringsfondens midler (dvs. grundkapital og afkast) skal placeres i værdipapirer, der sikrer et attraktivt afkast på lang sigt under hensyntagen til at omkostningerne holdes lave. Investeringsfonden må kun investere i fonde, der investerer i aktier, der passivt følger et bredt indeks. Hvert år på FC Rudersdals ordinære generalforsamling kan bestyrelsen fremlægge et forslag til udlodning af Investeringsfondens midler. Den ordinære udlodning kan aldrig overstige 5% af Investeringsfondens gennemsnitlige midler over de to foregående regnskaber. Ingen udlodning til tilskud til sociale formål uden for FC Rudersdal må overstige 20 % af årets samlede ordinære udlodning.
 
Formålet med at skabe en investeringsfond er langsigtet, således at klubbens økonomiske fremtid sikres. FC Rudersdal vil således kunne blive en mere uafhængig klub i fremtiden, hvor klubben har økonomisk råderum til at give dens medlemmer et endnu bedre sportsligt og socialt tilbud, hvor klubbens medlemmer vil kunne opleve et endnu bedre FC Rudersdal – uden at lide afsavn inden, da kapitalen som tilgår investeringsfonden hovedsageligt vil komme fra gaver og donationer. Dette kan ske ved, at FC Rudersdal bliver en almennyttig forening, hvorefter at gavegivere kan opnå større skattefradrag. Hvilket vi håber vil medføre, at vi kan opnå større indtægter til fonden.
 
Ekstraordinær Generalforsamling
FC Rudersdal
Vedbæk Klubhus
Mandag den 21.10.2024, kl. 20:30
 
FC Rudersdals bestyrelse ser ovenstående som vigtige og nødvendige ændringer for FC Rudersdal for at opnå vores mål, om at være Nordsjællands mest ambitiøse klub.  
 
Med venlig hilsen,
 
Søren Holm,
Bestyrelsesformand i FC Rudersdal
På vegne af FC Rudersdal bestyrelse